Sunday, December 19, 2010

Kallt och rått

På sistone har jävligheterna hopat sig. Som ett plus i kanten har även vår lilla familj fått utökning av en nattlig besökare vid namn Johnny. Han är av arten Råttjävel och härstämmar säkerligen från ett långt led av Råttjävlar.

Vi har haft Anticimex här som pytsat ut en kloss gift och sen har vi agnat ett gäng råttfällor.

För att vara råtta så är Johnny relativt klok för han skyr gift som pesten (can’t really blame him) och fällor är ingen match de heller. Eller också är jag så sjukt inkompetent på att agna. En kombination gör iallafall att än så länge så leder Johnny matchen.

Eftersom vi köpt soptunna med lock och alltid slänger sopor i soprummet innan läggdags så har Johnny blivit tvungen att lämna sina trygga jaktmarker. Inatt hade han varit uppe på fruktfatet och kalasat, vilket i all ärlighet kändes lite sådär.

Men.

Idag har vi inlett Den Stora Motoffensiven.

Jag som aldrig någonsin bygger något för att det är roligt har för en gångs skull njutit av lite praktiskt arbete vid bygget av en mordisk dödsmaskin *ont skratt*.

Mwoahhaa

En drickaburk (agnad med jordnötssmör) på ett snöre som roterar vid beröring skall göra så att Johnny ramlar rakt ner i saltsyran… eller vatten kanske det var… och förhoppningsvis inte komma upp igen. Kanterna på hinken är insmetade med läderbalsam för att göra dem riktigt hala och oklätterbara.

Men Johnny har hittills visat oväntade talanger så det här blir spännande. Fortsättning följer.

2 comments:

Johan said...

Spännande!!

Flygaren said...

Du är rena uppfinnar Jocke. Sätt upp en filmkamera så att vi kan få se på äventyret.
Jag har sagt det förut. Du skriver suveränt bra, framförallt din humor. Dags att du sadlar om och blir författare.